6 Kasım 2014
Kızlarda rahim ve öteki iç genital yapılar nasıl gelişir? Embriyo kalıtsal bakımdan dişiyse (XX), Müller kanal sisteminden rahim fallop boruları ve vajinanın üst kısmını oluşturmak üzere gelişmesi, rahim içi yaşamın ikinci, üçüncü ayında başlar. Normal bir gelişim sürecinde Müller kanal sistemlerinin orta ve alt kesimleri kaynaşarak tek bir rahim, serviks (rahim ağzı) ve vajina oluştururlar. Üst kesimler ise birleşmeyip, ayrı ayrı fallop borularına dönüşürler.
Bu yapıların normal gelişim ve kaynaşmasındaki herhangi bir bozukluk, rahim, serviks ve vajinanın çift olması gibi çeşitli anomaliklere (oluşum bozukluklarına) yol açabilir. (Bu konuya birazdan geleceğiz.) Her embriyoda her iki cins yönünde de gelişme potansiyeli vardır. Dişi embriyodaki gelişmemiş Wolf ya da erkek kanal sistemi bu aşamada gerilemeye başlar ve giderek yok olur. Bu değişimler için embriyoda yumurtalık olması gerekmez. Değişiklikler embriyoda erkekleştirici maddeler üreten testisler olmadığı için gerçekleşmektedir. Bir başka deyişle, testislerin salgıladığı örgütleyici madde olmayınca, iç kanal sistemi daima dişi yönde gelişecektir.
Aynı şekilde, androjen hormon uyarısı olmayınca, dış genital (üreme) organları da daima dişi yönde gelişecektir. Örneğin, kalıtsal kusur nedeniyle hem yumurtalığı, hem de testisi olmayan kişilerde iç ve dış genital (üreme) organ ve kanallar dişi olacaktır. Çalışan bir testis bu gelişmeye karşı çıkmadığı sürece, her embriyoda bir rahim, fallop boruları, vajina ve dişi dış genital (üreme) organlar gelişecektir. Biraz sonra göreceğimiz gibi, cinsel kimliğin karmaşık sorunlarının çoğunu bu temel kavramla büyük ölçüde açıklamak mümkündür.
© Copyright 2011 Geciktirici,
Geciktirici Sprey, Geciktirici Krem, Geciktirici Spreyler,
Geciktirici
Kremler.
Made In Reklam Mutfağı